<

 پلیمر و پتروشیمی-مركز پژوهش متالورژي رازي


آنلاين:20     چاپ

پلیمر و پتروشیمی


مرتبط با آزمايشگاه و خدمات :

آناليز شيميايي ميكروسكپ الكتروني پليمر مكانيكی خوردگی و پوشش

اهمیت صنعت پتروشیمی در اقتصاد ملی بر هیچ کس پوشیده نیست. از امتیازات مهم صنعت پتروشیمی ایران، تأمین مواد اولیه آن در داخل کشور است. صنعت پتروشیمی جزء صنایعی است که در کشور ما دارای مزیت نسبی است. ايران به ‌عنوان چهارمين توليدکننده نفت جهان و داشتن دومين ذخاير بزرگ گاز دنيا، ۸۰ درصد درآمد های صادراتی خود را از نفت و گاز تامين می ‌کند و اميدوار است تا پايان دهه جاری ۱۴ درصد از بازار جهانی پتروشيمی را در دست بگيرد و ظرفيت توليد محصولات پتروشيمی خود را به ۲۳ ميليون تن در سال افزايش دهد. صنايع پتروشيمی (Petrochemical industry)، بخشی از صنايع شيميايی است كه فرآورده‌های شيميايی را از مواد خام حاصل از نفت يا گاز طبيعی توليد می ‌كند.
در اوايل قرن بيستم نفت خام و گاز طبيعی به عنوان ماده اوليه برای تهيه بسياری از تركيبات مورد نياز انسان، اهميت حياتی و روز افزونی پيدا كرده است. صنعت پتروشيمی تأمين كننده اصلی مواد مصرفی مورد نياز در بيشتر صنايع شيميايی، برق و الكترونيک، نساجی، پزشكی، خودروسازی، لوازم خانگی، غذايی و غيره می‌باشد. يكی از مهمترين ويژگی های صنعت پتروشيمی ارزش افزوده بسيار بالای آن است. بدين معنی كه با تغييرات شيميايی و فيزيكی بر روی هيدروكربورهای نفتی و گازی می‌ توان ارزش محصول را به ميزان ۱۰ تا ۱۵ درصد افزايش داد. از ويژگی های ديگر اين صنعت، تنوع محصولات آن و تأمين مواد اوليه هزاران كارگاه و كارخانه صنايع پايين دستی آن می باشد كه از نظر اشتغال زايی و كسب درآمدهای ارزی و قطع وابستگی نقش بسيار مؤثری در اقتصاد كشور دارد.
مرکز پژوهش متالورژی رازی همکاری نزدیکی با اکثر واحد های پتروشیمی و صنایع وابسته دارد. این همکاری از واحد های بالادستی این صنعت یعنی پالایشگاه ها و پتروشیمی ها تا واحد های میانی و نهایی و پایین دستی گسترش یافته است. بررسی و کنترل کیفی مواد اولیه و محصولات پالایشگاه ها تا واحد های کوچک تولید کننده قطعات پلاستیکی و لاستیکی در آزمایشگاه های مرکز صورت می گیرد. از آنجاییکه شرایط کاری تمام واحد های پتروشیمی به گونه ای است که قطعات و مجموعه ها با پدیده سایش و خوردگی مواجه هستند بخش های خوردگی و بررسی علل تخریب این مرکز در پروژه های متعددی با این صنعت همکاری دارد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز پژوهش متالورژی رازی می باشد.

Back to Top