<

معدن-مركز پژوهش متالورژي رازي


آنلاين:18     چاپ

معدن


مرتبط با آزمايشگاه و خدمات :

آناليز شيميايي ميكروسكپ الكتروني خوردگی و پوشش

معدن عبارت است از محل پیدایش طبیعی یک ماده معدنی (فلزی یا غیرفلزی) که مورد اکتشاف و بهره برداری قرار گرفته است و معادل لاتین آن (Mine) می باشد. بهره برداری و کشف معادن و ذوب سنگ معدن ها و استخراج فلزات از آنها به دوران باستان بر می گردد. در مورد مس بعضی از باستان شناسان معتقدند که اولین بار مس در ایران شناخته و مورد استفاده قرار گرفته است. نمونه هایی ازسنگ معدن یافت شده در تل ابلیس در کرمان در حدود ۶۰۰۰ سال قدمت دارند. کهن ترین منطقه ای که آثار ذوب مس در آنجا به دست آمده در سیلک کاشان است. که قدیمی تر از تل ابلیس کرمان است. ایران با دارا بودن حدود ۶۸ نوع ماده معدنی (غیر نفتی)، ۳۷ بیلیون تن ذخایر کشف شده و ۵۷ بیلیون تن ذخایر بالقوه در میان ۱۵ قدرت معدنی جهان جای گرفته و یکی از کشورهای غنی از حیث دارایی ‌های معدنی به حساب می‌آید. این درحالی است که تولیدات معدنی تنها ۰/۶ درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می‌دهد. بعلاوه معدن کاری در ایران در حال توسعه است.
معادن مهم کشور عبارتند از: مس، آهن، روی، سرب، طلا، نقره، نیکل، کبالت، کرومیت، منگنز، تیتانیم، اورانیوم، گوگرد و ذغال سنگ
کتشاف مواد معدنی زیربنای اقتصاد و صنعت هر جامعه را تشکیل می‌دهند. بشر از همان آغاز آفرینش خود و در طول تاریخ بر حسب نیازمندی ها و شناخت از مواد معدنی استفاده کرده است. اکنون نیز انسان از تمامی مواد معدنی به حالت ها و شیوه ‌های گوناگون اقدام به اکتشاف مواد معدنى و بهره ‌برداری از آنها می‌ نماید. به عبارت دیگر، همین مواد معدنی هستند که پایه و اساس تمدن را تشکیل می‌دهند. در رسیدن به اهداف فوق، روش های مختلف تجزیه مواد معدنی، روش های ژئوفیزیکی و ژئوشیمیایی و فرآوری مواد انجام می‌ گیرد. همچنین در انجام پروژه‌ های مختلف اکتشافی باید به مسائل زیست محیطی نیز دقت لازم را مبذول داشت.
مرکز پژوهش متالورژی رازی با در اختیار داشتن تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی آماده ارائه خدماتی نظیر آنالیز شیمیایی مواد معدنی و تعیین ترکیبات آن، تعیین خواص فیزیکی و مکانیکی، دانه بندی و درجه متالیزاسیون می باشد. علاوه بر آن ارائه خدمات مشاوره ای در زمینه های تغلیظ مواد کانی و اجرای پروژه های بهینه سازی تولید و بهبود کیفیت محصول در زمره فعالیت های این مرکز قرار دارد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز پژوهش متالورژی رازی می باشد.

Back to Top