<

محیط زیست مركز


آنلاين:13     چاپ

محیط زیست مركز


مرتبط با آزمایشگاه و خدمات :

آنالیز شیمیایی میكروسكپ الكترونی آزمایشگاه شیمی و محیط زیست

محیط زیست به همه محیط‌ هایی که در آن‌ها زندگی جریان دارد گفته می‌شود. حفاظت محیط زیست در قرن بیست و یکم به عنوان یکی از هشت هدف توسعه هزاره و یکی از سه پایهٔ توسعهٔ پایدار شناخته می‌شود. تفاوت محیط زیست با طبیعت در این است که طبیعت شامل مجموعه عوامل طبیعی، زیستی و غیر زیستی است در حالی که محیط زیست با توجه به برهم ‌کنش ‌های میان انسان و طبیعت و از دیدگاه وی توصیف شده ‌است. تقریباً تمامی عوامل تشکیل‌ دهندهٔ محیط زیست یعنی خاک و آب و هوا تحت تأثیر فعالیت‌ های انسان قرار گرفته‌اند. مهم ‌ترین آثار فعالیت‌ های انسان بر خاک مسمومیت و فرسایش می باشند. مسمومیت خاک می‌ تواند در اثر افزایش نمک‌ های خاک توسط ماشین‌ آلات کشاورزی و یا آلودگی مستقیم آن توسط افراد یا کارخانه ‌ها ایجاد شود.
مهم ‌ترین تأثیرات فعالیت‌ های انسان بر روی آب ها در سه مورد خلاصه می‌شود:
مصرف بیش از حد آب، از بین رفتن منابع آب و آلودگی آب‌ های سطحی و زیرزمینی. آب‌ های سفره های زیرزمینی و رود ها و دریاچه ‌ها منابع مهم تأمین آب شیرین هستند که مستقیماً در معرض آلودگی توسط فعالیت‌ های انسان قرار دارند.
آلودگی هوا عبارت است از ورود مستقیم یا غیر مستقیم هر عنصری توسط انسان که احتمال ایجاد اثرات نامطلوب بر سلامتی انسان و محیط زیست را داشته باشد. گازهای حاصل از سوختن، ذرات معلق در هوا و فلزات سنگین همچون آرسنیک، سرب، روی، مس، کروم، جیوه و کادمیوم که در اثر فعالیت‌ های صنعتی وارد هوا می ‌شوند از مهمترین عوامل آلوده کننده هوا می باشند.
مرکز پژوهش متالورژی رازی با ایجاد آزمایشگاه محیط زیست و دریافت گواهینامه آزمایشگاه معتمد از سازمان حفاظت از محیط زیست ایران ارائه دهنده خدمات آزمایشگاهی در این زمینه می باشد. کنترل و اندازه گیری فلزات سنگین چون جیوه، آرسنیک، سرب و روی که حاصل از فعالیت کارخانه ‌ها است و می تواند همراه با پساب کارخانه ها موجب آلودگی آب و خاک گردد از جمله این خدمات می باشد.
اندازه گیری و بررسی عناصر مضر و زیان آور برای سلامتی انسان نظیر ذرات معلق و آزبست در هوا و همچنین در تولیدات صنعتی نظیر لنت ترمز خودرو از آزمون های پژوهشی است که بطور مداوم در مرکز پژوهش متالورژی رازی انجام می گیرد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز پژوهش متالورژی رازی می باشد.

Back to Top