e نفت و گاز مركز پژوهش متالورژي رازي <

نفت و گاز-مركز پژوهش متالورژي رازي


آنلاين:9     چاپ

نفت و گاز


مرتبط با آزمايشگاه و خدمات :

علل تخريب و تخمين عمر خوردگي و پوشش آناليز شيميايي مكانيكي متالوگرافي

نفت خام مایعی غلیظ و افروختنی به ‌رنگ قهوه‌ای سیر یا سبز تیره‌ یا سیاه است که در لایه‌های بالایی بخش‌هایی از پوستهٔ کره زمین یافت می‌شود. نفت شامل آمیزه پیچیده ای از هیدروکربن‌ هایی گوناگون است که عمدتاً از دو عنصر آلی هیدروژن و کربن تشکیل شده و دارای مقادیر کم ‌تری از عناصر سنگین مانند نیتروژن، اکسیژن و گوگرد می ‌باشد و به‌ صورت طبیعی در زیر زمین و به ‌صورت استثنایی در روی زمین یافت می‌شود. با توسعه و پیشرفت تکنولوژی حفاری در اواسط قرن نوزدهم و تکنولوژی تقطیر و پالایش نفت در اواخر قرن نوزدهم و استفاده از آن در موارد غیر سوختی جهش حیرت‌ آوری بوجود آمد. بطوری که امروزه صنایع پتروشیمی نفش اساسی و بنیادی در رفع نیاز عمومی جامعه به عهده دارد.
صنعت نفت ایران مهم ‌ترین صنعت این کشور است. در سال ۲۰۰۱ ایران چهارمین تولید کننده نفت خام جهان بود. طبق برآوردهای مجله نفت و گاز، تا ژانویه ۲۰۱۱، ذخایر قطعی نفت ایران در حدود ۱۳۷ میلیارد بشکه می‌ باشد که حدود ۱۰% کل ذخایر جهان است و همچنین ایران دارای ۱۰۴۵ تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز طبیعی می‌ باشد که حدود ۱۶% از ذخایر کل جهان است. توسعه صنعت نفت و گاز و افزایش توان طراحی و ساخت اجزای مورد نیاز این صنعت نیازمند توسعه و گسترش واحد های پژوهش و توسعه می باشد که در این راستا مرکز پژوهش متالورژی رازی در زمینه های مختلف با این صنعت و صنایع وابسته همکاری دارد. بازرسی و کنترل کیفی قطعات و مجموعه هایی که می بایست مشخصات ویژه ای از نظر استحکام و مقاومت در برابر خوردگی آب دریا و یا گاز ترش داشته باشند از مواردی است که بطور مداوم در آزمایشگاه های این مرکز مورد بررسی قرار می گیرند. بررسی علل تخریب و خوردگی و ارائه راهکار در پیشگیری از تخریب قطعات و انتخاب و طراحی آلیاژهای مناسب برمبنای کاربرد آن ها از دیگر خدمات قابل ارائه می باشد.
علاوه بر آن مركز پژوهش متالورژي رازي پروژه های متعددی را با واحد های فعال در این صنعت به اجرا در آورده است که پوشش دهی الکترود های واحد الکترولیز پالایشگاه ها و بازسازی و تدوین تکنولوژی تولید شیر های کنترل سرچاهی از جمله آن ها می باشد.

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز پژوهش متالورژی رازی می باشد.

Back to Top